HUMAN CHAIN UROPFØRELSE, Maj 2016

27-05-2016

Uropførsel

Det blev en  stor oplevelse for koret at deltage i uropførelsen af et værk for flere kor, sopran, trompet, cello og gæstesangere af komponisten Hans-Erik Philip. Et værk som forener kor- og kammermusik i en helt ny form. Beate Wilma dirigerede, og værket uropførtes i Roskilde Domkirke d. 26. maj. 2016

PHOTO: HASSE FERROLD

PHOTO: HASSE FERROLD

Conductor Beate Willma,                The Ambassador of Ireland.         Composer Hans-Erik Philip,      Cello Henrik Dam Thomsen,         Trumpetist Dorthe Zielke,         Singer Nina Bols Lundgren. 

PHOTO: HASSE FERROLD

Composer - Hans Erik Phillip

 

PHOTO: HASSE FERROLD

Composer - Hans Erik Phillip

PHOTO: HASSE FERROLD

Speech by Her Excellency Ms. Cliona Manahan, Ambassador of Ireland to Denmark

Ydunkorets koncertrejse til Krakow, maj 2015

Ydunkorets koncertrejse til Berlin, maj 2013

ydunkoret

Store forberedelser, inden koncertrejsen til Berlin

ydunkoret

Koncert i Epiphanienkirche, Berlin , maj 2013

Julekoncert i Christians Kirke 2011

Den 21.12. 2011 gav koret sin bedste koncert i mange år! Christians Kirke var fyldt til bristepunktet, da koret sang et godt og varieret julerepertoire, der bl.a. omfattede W.A. Mozarts Kyrie i d-mol.

Koncert i "Cirkusrevyen"

Tirsdag den 21. juni 2011 medvirkede koret i et stort show på Bakken, nord for København. Koret underholdte i 20 minutter, hvorefter blandt andre Stig Rossen overtog manegen. 1200 glade gæster var særdeles "klappelystne" og positive. Dette var således punktum for korets sæson 2010/2011. En sæson mange i koret er enige i, nok er den bedste i mange år.

 

Koncertrejse til Tyskland

I St. Bededagsferien 2011, var koret på en mindre turné i Sønderjylland og Tyskland. 48 korsangere gav koncert i henholdsvis Gråsten Slotskirke, Helligåndskirken i Flensborg og ikke mindst i den storslåede domkirke i Slesvig. Tre mindeværdige koncerter. Repertoiret omfattede primært det klassiske repertoire, med værker af bl.a. Rossini (Petite messe Solennelle), Bach og Händel. Men også værker af mere moderne karakter var repræsenteret. Følelserne fik frit løb for såvel publikum som aktører, da Schierbeck og H.C. Andersens "I Danmark er jeg født" blev sunget i Den Danske Kirke i Flensborg.

ydunkoret

Koncerttur til Ærø

I weekenden 17.-19. september 2010, besøgte koret Ærø. Koret gav en pragtfuld koncert i Marstal Kirke om lørdagen, og medvirkede ved Højmessen i samme kirke søndag formiddag. Det var et kor i topform, der præsterede en fin optræden for en fuld kirke.

ydunkoret

Koncert i Ribe Domkirke og på Koldinghus

I weekenden 16-17. maj 2009, gav Ydunkoret koncert i henholdsvis Ribe Domkirke og på Koldinghus. Det blev to meget fine og forskellige koncerter. Det vældige kirkerum i Ribe Domkirke, gjorde at man næsten snappede efter vejret. Med den fremragende akkustik rummet bød på, kom det til anledningen valgte - lidt højtidelige repertoire - virkelig til sin rette, og fik samtlige korsangere til i ydmyghed, at yde sit allerbedste. På Koldinghus sang koret i Riddersalen, der var fyldt til bristepunktet. Her var der føjet lidt mere rytmiske toner til repertoiret, der bestemt faldt i det sprudlende publikums smag. Set ud fra et musikalsk synspunkt, kombineret med den gensidige publikumskontakt, blev denne koncert den bedste i flere år.  

Koncert / sæsonafslutning på Bakken

Onsdag den 18.6 2008 optrådte Sangforeningen Ydun i Teltet på Bakken nord for København. Arrangementet der var i Pensionisternes Samvirkes regi, omfattede en række af dygtige kompetente kunstnere såsom: Guido Patavalu, Michala Petri & Lars Hannibal og Anette Heick.

 
ydunkoret

Koncertrejse til Bornholm

I weekenden 23 - 25 maj 2008, var koret på koncertrejse til Bornholm. Koret optrådte ved en matinékoncert i Sct. Nicolai Kirke i Rønne om lørdagen. Selvom TV-et lokkede i mange stuer med royalt bryllup, havde mange alligevel valgt at tilbringe eftermiddagen i korets musikalske selskab. En smuk koncert, der høstede stående bifald! Søndag gik turen til Østerlars Kirke, hvor koret medvirkede ved en musikgudstjeneste.  

Koncert på Københavns Rådhus

Onsdag den 7. 11 2007 gav koret koncert på Københavns Rådhus. Igen var det Pensionisternes Samvirke, der var drivkraften bag et flot arrangement i smukke omgivelser. Koret indledte koncerten med N.W. Gades "Mogensang af elverskud". Herefter sang koret i yderligere 30 minutter. På repertoiret var der selvfølgelig en del danske sange, men også udenlandske værker blev fremført for de 1000 fremmødte gæster. Efter korets optræden var andre kunstnere såsom Lene Siel, Tonny Landy & Tove Hyldgaard og Johnny Raimer repræsenteret.  

marco lorenzo

Koncert i Tivolis Koncertsal

Torsdag den 31. 5 2007 deltog Ydunkoret i "Pensionisternes Samvirkes" store show i Tivolis Koncertsal. Salen, der var fyldt til sidste plads af glade publikummer, summede af god stemning. Koret indledte med H.C. Andersens "I Danmark er jeg født". Herefter tog showets konferencier George Poulsen over. Han fortalte kortfattet om korets spændende historie, hvorefter koret atter indtog scenen, og sang et blandet repertoire der bestemt faldt i publikums smag! 25 minutter blev det til fra korets side, inden scenen blev overtaget af andre kunstnere såsom: Michala Petri & Lars Hannibal, Due la Valse, Dorthe Kollo og sidst men absolut IKKE mindst Poul Dissing & Benny Andersen.